Министър Седларски откри курс по „Социално предприемачество“ в Софийския университет

Прочетена: 38

Министърът на икономиката Теодор Седларски откри курс по „Социално предприемачество“ в Стопанския факултет на Софийския университет. Курсът е организиран съвместно с неправителствената организация „Обединени идеи за България“, а преподавателите са млади хора, които са учили и работили в чужбина и са се върнали се в България, за да споделят своя опит.
„Това, че вие сте избрали този курс, за мен е сигнал, че искате да помагате на обществото и да вземете нещата във ваши ръце“, каза в обръщението си към студентите министър Седларски и посочи, че този курс е един положителен пример за бърза реакция на университетите на нуждите на обществото.
„Социалното предприемачество е подход на новото поколение, при който виждането на проблеми в обществото не е причина за оплакване, а е стимул за нови идеи, с които хората могат не само да ги решават, но и да правят бизнес от тях“- коментира министър Седларски и изтъкна, че Министерството на икономиката възлага големи надежди на социалното предприемачество, откъдето могат да тръгнат много нови идеи за развитието ни.
Според министъра на икономиката Теодор Седларски социалното предприемачество е подход, който всички трябва да подкрепят, защото то вижда проблемите като възможност. „Моята цел е да покажем на тези хора, че държавата е зад тях и е готова да ги подкрепи“ – коментира министърът и допълни, че чрез социалното предприемачество се предлагат и решения на регионални проблеми в България там, където държавата досега не е могла да достигне.
Курсът се провежда два пъти седмично до края на пролетния семестър и е отворен както за студенти от всички университети, така и за слушатели извън учебното заведение.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *