Предстоящи събития в страната за 13 март

Прочетена: 28

София.
От 15.00 часа в споделено работно пространство CowOrKing by Puzl, на адрес бул.“Черни връх“47А, ет. 4, министърът на икономиката Теодор Седларски ще се срещне с предприемачи, стартирали бизнеса си в България.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелина Ст., Снежина Сп., Тотка Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Вихър М., Минчо М., Ива И., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван И., Христо Г., Ани С., Симеон Хр., Йордан Й., Борислав Р., Филип А., Амир А. Георги А., Костадин К., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги Ж., Производство по чл. 65 НПК – задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.

***
София.
От 10.30 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Антон Хр., Пламен Ст., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Инициатива „Граждани за София“ и „Граждани за устойчиво развитие“ организира пресконференция на тема „Как се убива училиюе?“. По време на събитието ще бъде заден въпросът кой разреши съществуваща сграда в опасна близост до двора на училище „Захарий Круша” да бъде разрушена за да се строи седеметажна жилищна сграда и ще бъдат представени причини за освобождаването на главния архитект на столицата.

***
София.
От 11.00 часа 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Донка Г., Производство по чл. 65 НПК – задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.

***
София.
От 11.00 часа 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Сашко П., Васил К., Йордан Хр., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала 101 на МВнР ще се проведе пресконференция за представяне на дейностите в програмата на месеца на Франкофонията в България, по повод Международния ден на Франкофонията – 20 март.

***
София.
От 12.00 часа в зала МАТИ, над кино „Люмиер“ ще се проведе пресконференция за 14-ото издание на София Мийтингс.

***
София.
От 13.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Станислав Ст., Станислав Т., Калин Ст., Йордан М., Симеон С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в Президентството членовете на Инициативния комитет за иницииране на местен референдум в област Ямбол ще се срещнат и разговарят с Николай Копринков, съветник по вътрешна политика и гражданско общество на Президента на Републиката Румен Радев.

***
София.
От 13.30 часа 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Симеон Др., Производство по чл. 65 НПК – задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.

***
София.
От 14.00 часа 13-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо В., Станка В., Борис М., Тома И., Златко Т., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ ще отбележи празника на своя патрон – проф. Панчо Владигеров . От 18.00 часа на втория етажа на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ ще бъде открита изложбата „Снимки и спомени от кабинета на Владигеров“. От 18.30 часа ще започне тържествен концерт от негови произведения.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Академия“ на Национална художествена академия ще бъде открита юбилейна изложба на специалност „Метал“ в НХА, по случай нейната 25-та годишнина.

***
София.
От 18.30 часа в НДК ще се състои представянето на книгата на Мариана Мелнишка „Къщите говоря”

***
София.
От 19.00 часа в Централния военен клуб Посолството на Унгария – Унгарски културен институт ще отбележи Националния празник на Унгария – 15 март с концерт на Фолклорния ансамбъл „Кечкемет“.

***
София.
От 19.30 часа в зала 1 на НДК ще се състои спектакъл „На нея с обич! Емил Димитров“.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в сградата на Общинска администрация Благоевград, зала № 101, ще бъдат отворени представените оферти в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР, етап VI – ти – 10 обособени позиции във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на община Благоевград“.

***
Велики Преслав.
От 13.00 часа в зала „Тържествена” на Община Велики Преслав ще се проведе обществена дискусия на тема: „Чудесата на Велики Преслав. Нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона.“

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Пресклуба на БТА във Велико Търново ще се проведе пресконференция за предстоящото шестото издание на Национален събор на овцевъдите в България.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” Старозагорската художествена галерия ще гостува с изложбата „Художниците на Стара Загора”. Експозицията е съставена от 56 живописни произведения, дело на 35 автора.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се проведе пресконференция с кмета Калин Каменов и неговия екип.

***
Горна Оряховица.
От 09.00 часа в Спортна зала „Никола Петров“ ще се проведе Областно първенство по хандбал от „Ученически игри” за юноши и девойки 8 – 10 клас, под домакинството на ХК „Раховец-2008”.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Младежки център – Добрич ще се проведе Кандидатстудентска борса.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще се проведе Спектакъл „Баща под наем“ от Рей Куни“.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа в Съдебна палата ще се проведе Ден на отворените врати на Окръжен и Районен съд, Окръжна и Районна прокуратура. –Венцеслав

***
Пампорово.
От 13 до 19 март „Пампорово – Мечи чал“ ще бъде домакин Pamporovo Freestyle Open.

***
Плевен.
От 15.00 часа в зала „Плевен“ на Областна администрация ще се проведе работна среща между делегация от руски производители и вносители на селскостопанска техника и земеделски стопани и търговци от област Плевен и Северозападна България

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 12 Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу Соня М. Срещу нея е повдигнато обвинение за причинена имотна вреда в особено големи размери – 660 050 лв.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 1 Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу Ахмед А. Срещу него е повдигнато обвинение за имотна вреда в общ размер на 18 000 лв.

***
Пловдив.
От 10.00 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Западен“ Димитър Колев ще дадат старт на дейностите по облагородяване на „Розариума“.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в 5 зала Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу Костадин И., Иван С., Тихомир М., Борислав Т. и Сергей Д., обвинени за оказване помощ на шофьор в съучастничество помежду си, предизвикал катастрофа, да избегне наказателна отговорност; за използване на служебното положение за набавяне на облага; за приемане на дар, който не им се следва, както и за незаконно държане и придобиване на боеприпаси и неправилното им съхранение.

***
Пловдив.
В 10.30 часа кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев ще направи символична първа копка за реконструкцията на ул.”Богдан”, която ще бъде отворена към ул.”Карловска”, с цел подобряване организацията на движение.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 3 Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу Асен С. и Иван С., обвинени в закана с убийство на кмета на с. Момино село, област Пловдив, Никола Стоянов при изпълнение на службата му.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 3 Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу нотариуса Нина Д. Срещу нея е повдигнато обвинение за съставяне на официални документи – 6 нотариални заверки, в които е удостоверила неверни обстоятелства, че документите са подписани от посочените в тях лица.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в Изкуствотеката на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде открита изложбата „Българските веди“ на Кристин Юрукова.

***
Смолян.
От 10.00 часа в зала 2 съставът на РДТ- Смолян кани на среща-разговор кандидатите за народни представители за съвместно обсъждане бъдещото развитие на театъра.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Клуба на дейците на културата в Смолян ще бъде представена изложба „Озарение…”, включваща 40 платна – пейзажи, натюрморти, импресии на Тодора Янкова, Иванка Дерекьовска, Станка Денева и Цонка Дурева.

***
Търговище.
От 17.00 часа в Регионалната библиотека „Петър Стъпов” ще бъде открита фотоизложба „Зимен Китай”.

***
Хасково.
От 15.30 часа с прожекция на филма „Сараево“ на режисьора Акош Ратони в Лекционната зала на РИМ Хасково, ще бъде открита Седмицата на унгарското кино, която ще продължи до 17 март.

***
Шумен.
От 10.30 часа в музеен комплекс „Панчо Владигеров“ ще се проведе Ден на отворените врати и концерт-матине.

***
Шумен.
От 13.30 часа в Шуменски университет ще се проведе дискусия за предизвикателствата на образованието в региона на Шумен и възможните решения с участието на местната общност.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.