На 1 юни започва реконструкцията на бул. „Дондуков“

Прочетена: 61

На 1 юни започва реконструкцията на бул. „Дондуков“. Това съобщи зам. – кметът на Столичната община с ресор „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев по време на обществено обсъждане на проекта. На него присъства и главният архитект на София арх. Здравко Здравков, както и кметът на район „Оборище“ Васил Цолов. Изпълнител на обекта е „Трейс Груп Холд“.

Ще се реконструира отсечката от бул. „Дондуков“, която се намира между ул. „Сердика“ и ул. „Кракра“. Проектът включва и подмяна на релсовия път на трамвайното трасе, реализацията на изцяло нови тротоари, реализирани с унипаваж. В момента се провежда допитване, каква да е настилката на улицата – асфалт, павета или комбинирана. Ще се ремонтирана и част от ул. „Кракра“.

По думите на зам. –кмета по транспорт ще се започне на 1 юни с кръстовището на бул. „Дондуков“ и ул. „Кракра“, кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Васил Левски“ от източната страна, и самият бул. „Дондуков“ до ул. „Веслец“. Продължителността на този етап е 17 дни. Вторият етап обхваща бул. „Дондуков“ от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“, както и кръстовището на бул. „Дондуков“ и ул. „Георги Раковски“. Той ще е с продължителност от 16 дни. Третият етап е кръстовището на бул. „Дондуков“ и бул. „Васил Левски“ от западната страна, бул. „Дондуков“ до ул. „Бачо Киро“. Тук продължителността също е 16 дни. Последният етап е бул. „Дондуков“ от ул. „Раковски“ до бул. „Васил Левски“ и ул. „Кракра“. Тази фаза ще отнеме 26 дни.

Предвидено е и изграждането на велосипедна алея.

Очаквайте подробности във в. „Строител“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *