Георги Първанов обсъди развитието на Сливен с ОП на КСБ и представители на други местни организации

Прочетена: 169

На 10 март в залата на ОП на КСБ – Сливен, се проведе среща дискусия с представители на обществеността. На събитието присъстваха президентът Георги Първанов, Иван Славов – водач на листата на АБВ за региона, инж. Иван Манчев – доскорошен зам.-кмет с ресор „Устройство на територията и строителство“ на Сливен, арх. П. Любенов, председател на КАБ – Сливен, проф. Николова – преподавател в Техническия университет в града, Стефан Славов, кмет на с. Скобелево, Данка Кънева, кмет на с. Николаево, Иван Петров, общински съветник, Топчиев, председател на асоциацията на текстилците, и Панайотов – председател на земеделска кооперация, както и строители, учители и гости от различни браншови организации.
Основна тема на мероприятието беше „Приоритети за възраждане на Сливенския край. Възстановяване доскорошните и перспективните отрасли на града. Развитие на транспортната и техническата инфраструктура. Възстановяване и развитие на средата за обитаване“. Презентацията беше изнесена от инж. Иван Манчев. По време на дискусията бяха засегнати теми, свързани със здравеопазването, качеството на образование, строителството, промишлеността, създаването на индустриални паркове на територията на Сливен и обезлюдяването на селата. Акцент в разговорите беше подобряването на условията на живот, възстановяването и развитието на малките населени места, на земеделието, на културната, образователната, спортната и социалната инфраструктура.
Липсата на квалифицирана работна ръка в производството, строителството, селското стопанство и др. отрасли бе определена като един от най-големите проблеми в страната. Бяха дадени предложения за преодоляване на ситуацията. Славов посочи, че основен пропуск на управляващите за Сливен в последните две години е недовършването на пречиствателната станция за питейни води.
В отговор на един от зададените въпроси дали е оптимист за бъдещето на страната след 26 март Георги Първанов отговори, че е важно след изборите да бъде намерена работеща формула за бъдещо управление, в която да бъдат направени разумни и работещи компромиси. „Спешно трябва да се реши въпросът за връзката между бизнеса, икономиката и образованието, защото скоро българските предприятия ще останат без квалифицирана работна ръка. Необходимо е да се работи целенасочено в училищата, а от там и да се мотивира развитието на децата чрез очакване на реализация. Държавата трябва да стимулира предприемчивите с фонд, насочен към високотехнологично производство“, посочи той.
По време на посещението си в града Георги Първанов се срещна с представители на местни предприятия, на Търговската камара и граждани.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *