Министрите Христо Алексиев и Тодор Седларски обсъдиха нови жп връзки към индустриалните зони

Прочетена: 24

Изграждането на нови жп връзки към индустриалните мощности, беше тема на среща между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и министъра на икономиката Теодор Седларски.

Идеята е заложена в петгодишна инвестиционна програма на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. В нея са предвидени близо 40 млн. лева за изграждане на нови индустриални коловози към производствените бази в страната. ЖП мрежата на България е проектирана и изградена при различни от сегашните социално-икономически условия, което налага тя да бъде актуализирана.

По време на разговора, министър Христо Алексиев поиска съдействие от министър Теодор Седларски за популяризирането на концепцията сред бизнеса в България и в частност сред новоизградените индустриални зони.

От страна на НКЖИ предстои да бъдат направени анализи за възвръщаемостта на инвестицията, както и оценка на обема от потенциалните товари.

Изграждането на нови жп връзки към производствените зони ще доведе до икономически ползи както за железопътната инфраструктура и железопътните превозвачи, така и за бизнеса.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *