Доналд Туск, председател на ЕС: Необходимо ни е политическо единство на 27-те страни

Прочетена: 64

Необходимо ни е политическо единство на 27-те страни в Европейския съюз. Това заяви Доналд Туск, председател на Европейския съвет, по време на дебат в Европейския парламент относно резултатите от последното заседание на ЕС в Брюксел. „Единството на 27-те държави ще е най-ценното ни постижение. Обсъждаме различните сценарий за бъдещето на Европа. Нужно е взаимно доверие и единство между държавите“, подчерта той.

По думите му се очаква скоро Великобритания да стартира процедурата по чл. 50 за излизане от Съюза. „Ще направя всичко възможно да запазим приятелството ни с тази страна.  Ще започнем преговорите и всички действия ще ги дискутираме с държавите членки“, обясни Туск.

Във връзка с коментарите на президента на Турция Реджеп Ердоган за Холандия Туск подчерта, че Холандия няма нищо общо с фашизма. „Всички ние сме европейци и се гордеем с това“, каза той.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.