Бойко Борисов, ГЕРБ: Като основен проблем идентифицирахме бюрюкрацията

Прочетена: 24

Като основен проблем идентифицирахме бюрюкрацията. Оказа се че милиони пъти се ходи за свидетелство за съдимост, дза удоствоерение за данък, за строителството куп документи. За това решихме да обърнем обратно тежестта сега и сме разработили стегнат план, в който администратора да може да събере всички документи. Като си дадеш молбата и съответния служител спокойно да може да си провери дали си съден или имаш платени данъци. Така служителя ще бъде длжен да провери и окомплектова. В противен случай се приема мълчаливото съгласие. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в кръгла маса по транспорт и регионално развитие и благоустройство в Пловдив.

„Направихме закон за електронно управление, сега най-важното е данъците се плащат по електронен път. Там сме се доверили, защо и другите неща да не се правят по този начин. Вече няма служители, които да не боравят без проблем с техниката. Ние сега осъзнахме, че това създава напраежение и ще го направим .Всички приказки за това как ще се обложат богатите не говори добре за бизнеса. При нас е ясно – 10 процента плосък данък, 20 процента ДДС, дори и при него обмисляме намаляване. Когато тол системите станат факт, може да видим, защото 5 млрд. трябват за пенсии, военните са се наточили за самолети, пехотата иска милиони за техника. За това при ГЕРБ данъкът е 10 процента. Всички приказки за безлихвени кредити са опасни за банковата система и не случайно няколко пъти фалираха банки. Много са приятни за слушане, но няма как да стане, никъде не са станали. Безплатен обяд няма, това са лъжи. И те всеки ден облъчват хората с лъжи. Виждате как само преди няколко дни уважаемата ми колежка от БСП казва, че ще наложи вето върху санкциите срещу Русия, а такова няма. И днес, ако прочетете, ЕС е удължил санкциите до 15 септември и това означава, че всички държави, сред които и Румен Радев, са се съгласили. Сиреч тя не може да наложи вето, то свърши“, обясни Бойко Борисов.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.