Емил Радев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ: Избегнахме приемане на забрана на ловни оръжия, която щеше да засегне хиляди ловци

Прочетена: 76

Ние успяхме да свалим от обхвата на тази директива полуавтоматичните оръжия, които приличат на автоматични оръжия, защото това щеше да засегне хиляди ловци в държавите членки и щеше да доведе до изземване на законно притежавани оръжия. Това заяви евродепутатът Емил Радев, след като Европейският парламент прие поправки в Директивата за огнестрелните оръжия. Промените бяха предложени след атентатите в Париж. Затяга се контролът върху деактивирани оръжия и оръжия с халосни патрони, част от автоматичните и полуавтоматичните оръжия. Страните членки се задължават да имат съответната система за наблюдение, издаване и подновяване на разрешителни, както и да споделят помежду си информация.

„Директивата трябваше да се насочи главно към контрабандата на военно оръжие, защото атентатът в “Шарли Ебдо” беше извършен с босненски калашници, които бяха нелегално пренесени в Белгия и закупени от там от черния пазар. Така или иначе, очакваме в бъдеще да има нови промени в тази директива, касаещи военното оръжие, как то се утилизира и да се затворят всички вратички после то да бъде използвано в трафика, било то от терористични групи, било то от организираната престъпност“, допълни той.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *