Мария Павлова: Имаме воля за необратими реформи в интерес на обществото

Министърът на правосъдието се срещна в Брюксел със заместник-генералния секретар на Европейската комисия Параскеви Миху

Прочетена: 20

„Служебното правителство има волята и решимостта да продължи процеса на реформи по необратим начин – ​не само заради Механизма за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на цялото обществото“​.​ Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова по време на срещата си ​​със заместник-генералния секретар на Европейската комисия Параскеви Миху.

Министър Павлова беше на работно посещение в Брюксел, където представи напредъка на страната ни по изпълнение на показателите за напредък в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка. Тя увери г-жа Миху в пълната приемственост от предходното правителство по отношение на реформата в съдебната система и изрази надежда, че тази линия ще бъде продължена и от правителството, което ще бъде формирано след предстоящите избори на 26 март.

Българският министър на правосъдието оцени високо партньорството с държавите – членки и ЕК, както и фактологичния подход и обективната оценка в докладите. От своя страна, зам.-генералния секретар на Комисията потвърди напредъка в изпълнението на показателите и окуражи страната ни да продължи процеса на реформи.

По време на посещението си в Брюксел Мария Павлова се срещна и с постоянния представител на България към Европейския съюз Димитър Цанчев. Двамата обсъдиха ангажиментите на министерството на правосъдието по подготовката на Председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *