В Дома на Европа започна дискусия за бъдещето на ЕС

Прочетена: 26

Дискусия под наслов „60 години след Рим: Да изградим заедно европейската демокрация“ започна в Дома на Европа в София. Тя е под патронажа на държавният глава Румен Радев, който изпрати поздравителен адрес. Повод за събитието е годишната от сключването на контрактите в италианската столица. Във форума участват вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководителят на представителството на ЕС в България – Огнян Златев и евродепутатите Ева Майдел, Светослав Малинов и Ивайло Калфин.
„Искам да обсъдим по същество къде се намира ЕС и какви са проблемите пред него. Отсъства темата за развитието. Няколко последователни тежки кризи наложиха да се мисли ден за ден. Загубихме цялостната визия за това къде е Европа днес и къде трябва да бъде. Нихилизма и отричането изместиха мястото на дискусията.
Ако трябва да определим какво вълнува най-много европейските граждани днес – това е сигурността“, заяви Илияна Йотова при откриването на форума.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *