КРР прие да се използват средства от оперативните програми за възстановяване на щети от природни бедствия

Прочетена: 108

Комисията по регионално развитие (КРР) на Европейския парламент прие доклада за осигуряване на допълнителна помощ на страните членки, засегнати от природни бедствия. Докладчик по него е председателят на комисията Искра Михайлова. Текстовете в документа ще позволят на страните членки, пострадали от природни бедствия, да прехвърлят средства от оперативните програми по структурните фондове за възстановяване, реконструкция и реставрация в някои случаи на исторически паметници, но като цяло за възстановяване на инфраструктура след природни бедствия. По процедура докладът трябва да влезе през април в пленарната зала на ЕП, където се очаква да получи зелена светлина и да започнат преговори със Съвета.
„Позицията ни е, че природното бедствие може да се случи във всяка една страна член и е важно да имаме по-гъвкав механизъм, по който да се възстановяват последствията от такива природни бедствия“, обясни председателят на КРР Искра Михайлова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 21.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *