Бойко Борисов, ГЕРБ: Към този момент е сигурно с кои партии няма да правим коалиция – ДОСТ и ДПС

Прочетена: 36

Към този момент е сигурно с кои партии няма да правим коалиция – ДОСТ и ДПС. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за Агенция „Франс прес“. „Винаги сме били искрени към ДПС, на президентските избори казахме, че не желаем подкрепата нито на ДПС, нито на ДОСТ. ДПС открито и ясно гласуваха за президента Радев. В същото време считам, че всички български партии трябва да се уважават и действително да сме опоненти, а не врагове. Когато ДПС са ни помагали за нещо аз съм излизал на трибуната в Парламента или в интервю, за да благодаря за помощта за даден закон“, обясни Борисов. „Обществото знае, за кое сме казали благодари. Имаше един израз за градивната опозиция, не да си опозиция само, за да си на всяка цена против, а това, което го имаш в програмата си и го предложи мнозинството да го подкрепиш. Така бихме постъпили и ние ако има такова предложение в Парламента, на който и да е“, каза още лидерът на ПП ГЕРБ.
„Ние казваме- няма да правим коалиция с ДПС и ДОСТ. БСП казват- ще питаме нашите избиратели какво мислят по въпроса. Как ще питате избирателите си и кой ще брои резултата?“, коментира още той.
Във връзка с това кои са вероятните партньори на ГЕРБ в случай, че спечелят изборите Борисов уточни, че първо трябва да се види кои партии ще влязат в парламента. „В края на краищата в общи линии ние имаме опит с патриотите, с Реформаторския блок. Към този момент това, което е сигурно с кои не правим – ДОСТ и ДПС“, каза още той.
Под думите му при следващ управленски мандат от ГЕРБ ще надградят борбата с корупцията, борбата с бюрокрацията, борбата с контрабандата. „Другото хората знаят, че го можем. Образованието го изведохме като приоритет, защото това ще доведе до по-добри учители. Когато учителите са заплатени по-добре, ще се мултиплицира след това в по-добри журналисти, по-добри полицаи и по-добри военни, т.е. ще даде резултат след години“, коментира Борисов.
„Вярвам в инстинкта на хората, затова и дадохме оставка, за да направим нещо по-стабилно и да има повече вяра“, каза още лидерът на ПП ГЕРБ.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 21.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *