Ген. Червенков: Трябва да бъдат ликвидирани причините, които водят до проявата на тероризма

Прочетена: 18

„Трябва да бъдат ликвидирани причините, които водят до проявата на тероризма“. Това коментира в интервю за Радио Фокус ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на военното разузнаване.

Той допълни, че трябва да се преодолее и двойният стандарт в отношението към атентатите. Ген. Червенков даде за пример как отношението към жертвите в атентата в Санкт Петербург в западния свят се различава много от това към атентати в други държави и напомни, че с обратен знак са наблюдавани сходни реакции в България след атентата срещу кулите близнаци в САЩ.

„Когато бяха съборени кулите близнаци през септември 2001 година за съжаление тук също имаше такива изказвания. Това отношение също трябва да се преосмисли. Тероризмът е еднакво лош, неговите прояви са еднакво тежки и са насочени срещу цивилизацията, независимо дали той е извършен в Русия, Германия, Великобритания или Швеция“, коментира ген. Чавдар Червенков. Той допълни, че тероризмът е противник на всички.

„Характерът му е такъв, че някои неща са извън нормалните възможности на службите и на хората“, уточни ген. Червенков.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *