Бъчварова: Няма причина правителство на ГЕРБ да не приеме новата наредба за бежанци

Прочетена: 19

„Няма причина следващото правителство на ГЕРБ да не приеме новата наредба за интеграция на бежанци“. Това каза Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

Тя коментира, че са експлоатирани два вида страхове срещу атаката на постановление 208. „Първите са социалните страхове, че за сметка на интеграцията се ощетяват българските граждани“, обясни тя. Според Бъчварова, вторият внушаван страх е, че с този процес се застрашава националната сигурност. „С тази теза излезе дори вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев през последните дни и мога да кажа, че това е абсолютно неоснователно твърдение“, посочи Бъчварова и заяви, че няма по-проверявани бежанци от тези, които биха били презаселени.

Тя поясни че ДАНС прави проверки преди те да дойдат в България и установяват дали отговорят на изискванията.

По думите й, когато бежанците дойдат в България те отново се проверяват. „По основните въпроси за националната сигурност гаранциите са заложени още в началото на този процес и разбира се, по подготовката на наредбата от 2016 г.“, каза тя и благодари на президента Радев за преразглеждането на постановлението и наредбата.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *