Велошествие с мото „Аз карам велосипед. Последвай ме“ се провежда в София

Прочетена: 27

От храм-паметника „Свети Александър Невски“ ще потегли велошествие с мото „Аз карам велосипед. Последвай ме“, което ще стигне до Южния парк, съобщава БНР. От пътната полиция ще улесняват придвижването, защото желаещите да участват до този момент са над 500 души.

Идеята на кампанията „Аз карам колело. Последвай ме“ е да се популяризира придвижването с колело като начин на придвижване в градска среда, а целта е по-чист град и по-чиста природа. Тази неделя, на Цветница, всички желаещи да участват са поканени в 10.30 часа пред храм-паметника „Свети Александър Невски“, за да получат своя стартов номер и фланелка.

Стефан Стефанов от охраната към Столична община: „Участниците сами трябва да са дисциплинирани и да спазват разпоредената скорост за придвижване“.

Васил Паскалев е един от организаторите: „На случаен принцип се избират кои ще печелят наградите, като наградите са ваучер на стойност 400 лева за закупуване на велосипед, има няколко по-малки награди – ваучери по 50 лева за ползване в магазини за велосипеди, както и някои аксесоари като велосветлинки, велозаключалки, полезни неща за градския колоездач“.

По маршрута, по който ще премине велошествието, служители на СДВР и на Центъра за градска мобилност ще спират и възстановяват поетапно движението.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *