Патриарх Неофит: Божият мир и Неговата любов е велика милост да бъдат с нас и нашия народ

Прочетена: 32

„Честит празник, възлюбени в Господа! Божият мир и Неговата любов е велика милост да бъдат с всички нас и нашия народ“. Това каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на празничната света литургия по повод празника Вход Господен в Йерусалим, който наричаме Цветница, предаде „Фокус“.

„Братя и сестри, на ясното от своята прослава и на нашето спасение, идващият днес в Йерусалим Господ Иисус Христос влезе смирено и кротко с мир и благословение така, както бе дошъл в нашия свят. По същия начин Той завърши дните на своето земно съществуване. През цялото това време неговата сила беше в Божествената любов, кротост и смирение“, каза патриарх Неофит.

Патриархът отбеляза в своето слово, че миряните също трябва да се въоръжават с тези оръжия. По думите му, душата ни се бори с кротост и боязън и това ни дава отговор на нашата надежда.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.