Стартира поръчката за ремонт на ул. „Граф Игнатиев”

В улицата и публичните пространства в централната Зона 2 ще се вложат близо 22 млн. лв.

Прочетена: 57

21,9 млн. лв. е индикативната стойност на обявената от Столичната община обществена поръчка за изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в централната градска част на София в Зона 2.

Търгът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“ („ОПРР 2014 – 2020“). Зоната обхваща четири улици – ул. „Граф Игнатиев“ между Канала и ул. „Алабин“, ул. „Цар Шишман“ между ул. „Граф Игнатиев“ и пл. „Народно събрание”, ул. „6-ти септември“ между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Аксаков“ и ул. „Солунска“ между бул. „Витоша“ и ул. „Граф Игнатиев“.

В поръчката са заложени два вида дейности – изграждане, възстановяване и обновяване на публичните пространства в Зона 2 и строителство на релсовия път и съпътстващата го контактна и кабелна мрежа по ул. „Граф Игнатиев“.

Техническото предложение е с тежест 60% в критериите за оценка на офертите, предложеният срок е с 5%, а цената – 35%. Дейностите трябва да бъдат реализирани за 510 дни. Оферти могат да се подават до 9 май 2017 г.

Припомняме, че обновяването на публичните пространства от централната градска част на столицата тази година ще струва малко над 47 млн. лв. От тях общината ще отпусне от своя бюджет едва 6 млн. лв., като останалите средства са от „ОПРР 2014 – 2020“. Освен пространствата по обявената поръчка ще се ремонтират и т.нар. градинка пред „Кристал“, районът около бул. „Васил Левски“, „Александър Невски“ и др.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *