АИКБ ще бори липсата на кадри в индустрията с проект

Прочетена: 39

„Свободните места за квалифицирани работници са повече отколкото са хората на пазара на труда“. Това каза председателят на УС на Асоциацията на индустриалният капитал Васил Велев по време на пресконференция, на която представи проект насочен към проблемът с липсата на кадри в българската икономика.

„Приоритет номер едно за четирите национално представени работодателски организации в България са човешки ресурси за икономики. Или по-просто казано няма хора за работа. Проблемите в това отношение назряват от няколко години и затова АИКБ търси решения, тъй като липсата на кадри задържа растежа на икономиката“, посочи Велев. „Проблемът е много сериозен и разбира се няма да може да бъде решен само с един проект, затова провеждаме редица политики към реформа в образованието и политиките по миграция“, каза председателят на АИКБ.

Целта на проекта е да се създаде пилотен модел за преодоляване на дисбаланса между търсенето на квалифицирана работна сила в ключови за развитието на българската икономика области. Той ще бъде изпробван в четири сектора – машиностроене, електротехника и електроника, транспорт и спедиция и медицина.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.