2310 метра са почистените речни корита за последните 20 дни в Столична община

Прочетена: 26

За първите 20 дни от старта на кампанията по почистване на речни корита в Столична община са изчистени общо 2310 м речни корита. Това включва реките Владайска – от мост на бул. „Първа Българска армия” до ул. „Жак Дюкло”, Отводнителния канал в с. Долни Богров, река Суха река – около моста на бул. „Климент Охридски”, река Банишка – при мост на ул. „Филип Аврамов”, както и 9 водостоци на Софийски околовръстен път – Южна дъга, съобщиха от пресцентъра на общината. 
В следващите два дни предстои да се отстранят две паднали и опасно наклонени дървета по реките Новачица и Суходолска. Ще приключи почистването на р. Какач (от ж.п. линия София-Банкя до Метростанция „Обеля”, с дължина от 1200м), както и на още два отводнителни канала в с.Долни Богров, с обща дължина 775м.
Все още продължава почистването на участък с дължина 800м от р. Шиндра в район „Младост”, както и уборката на р. Перловска – от ул. „Фритьоф Нансен” до бул. „Мадрид”, с дължина на трасето от 2840 м.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *