Министър Спас Попниколов сезира прокуратурата за санирането (обновена)

Прочетена: 31

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов е сезирал прокуратурата заради програмата за саниране.
„Санирането, което заварих, като цяло е добра идея, но трябва да се направят промени в правилата, да се коригират цени.
Има съмнения за нарушения и затова съм дал сигнал до прокуратурата, за да провери нещата. Цените са прекомерно високи и необосновани“, коментира Попниколов пред bTV. По думите му има договори с неосигурено финансиране.

Относно позицията на Камарата на строителите в България и поисканата му оставка той коментира, че мотивите за искането на оставката му имат и политически характер.

„В момента, в който бях информиран за ситуацията, решихме да действаме съгласно закона. Възложителят е установил липсата на документи и единственото правилно решение е прекратяване на процедурата“, обясни днес служебният регионален министър.

Попниколов бе категоричен, че това е саботаж срещу работата на Пътната агенция и служебното правителство, но не счита, че трябва да подаде оставка.

„Не съм съгласен, че прекратяването на тази процедура ще доведе до загуба на евросредства. Рискът за „Кресненското дефиле“ е по-голям, там забавянето е десетгодишно“, заяви още Спас Попниколов. Казусът в дефилето е свързан със специалния статут на района.

Той обвини предшественика си за това, че няма осигурени пари за ремонтите на тунелите „Ечемишка” и „Витиня”.
Опитах да поискам пари от финансовото ведомство и ми отказаха, преструктурирахме бюджета на АПИ поне да довършим двете тръби, добави той. Проверката по тунелите приключиха и има спешни мерки, които се изпълняват в момента.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *