Лиляна Павлова, ГЕРБ: Доказа се, че програмата за саниране е програма с реален ефект

Прочетена: 38

Спас Попниколов успя да компрометира и програмата за саниране. За краткото време, с което разпологаше, отново двете основни опорни точки на БСП по време на предизборната кампания, бяха вкарани в употреба:
Съмнение в професионализма на експертите, които работят в АПИ и компрометиране на техния труд и професионализъм.
Програмата за саниране е добра, но има „недостатъци“, удобно съвпадащи с опорните тези на БСП. Отново чухме за „високите цени на санирането“, нищо, че те са определени въз основа на различни компоненти, наложени от пазарната икономика, и въз основа на експертизата на различни експерти на министерството. Отново чухме за „наддоговаряне“ , „промяна на правилата“… Звучи познато, нали?

Бих искала да припомня, че България е страна с пазарна икономика, икономическите процеси са тези, които регулират стойностите на всяка стока и услуга, а не желанието на един или друг партиен лидер, нито на някой служебен министър.
Доказа се, че програмата за саниране е програма с реален ефект за всеки гражданин и ползите от нея са пряко усетени от домакинствата, взели участие в програмата. Очевидно това не се харесва на БСП и техния служебен министър, но изборите минаха и хората се произнесоха. Не в тяхна полза, разбира се!
А дали беше редно след като „подреди“ пътния сектор Спас Попниколов да компрометира и програмата за санирането?

Това написа Лиляна Павлова в профила си във Фейсбук по повод коменатара на служебния министър Спас Попниколов, че сезирал прокуратурата заради програмата за саниране. По-рано днес той заяви, че цените са прекомерно високи и необосновани“. По думите му има наддоговаряне на средства т.е. договори с неосигурено финансиране. „Първоначалните цени на програмата са били от 290 лв. без ДДС на квадратен метър. Сега са 140 лв.“, каза още служебният министър на регионалното развитие и благоустройството.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *