Корнелия Нинова, БСП: Колаиция между нас е невъзможна

Прочетена: 34

Колаиция между нас е невъзможна. Моля и настоявам, да се спрат всички спекулации, че ще има коалиция между нас и ГЕРБ. Първата причина е, че програмите ни са много различни. Втората е, че ние се обявихме за алтернатива на ГЕРБ и близо един милион души ни повярваха. Не можем да ги предадем. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на срещата с ГЕРБ в Народното събрание.

„Запознахме ГЕРБ с нашите намерения като опозиция и политиките, които ще защитаваме. Готови сме и внасяме веднага 10 закона в деловодството на парламента. Първата и основна тема е бедността и доходите. Втората тема е образованието. Третата е икономиката – ще настояваме за подпомагане на малкия и среден бизнес, както и за подпомагане на българските производители“, допълни още тя.

Според лидера на БСП наложително е да се направят и спешни реформи в съдебната система.

„Ние ще бъдем алтернатива, ако ГЕРБ и Обединените патриоти не успеят да направят правителство“, категорична беше Нинова.

От думите и стана ясно, че по две теми партиите са постигнали консенсус и разум. „Председателството на ЕС е много важно за нас. То трябва да бъде изпозлвано, за да постигнем максимално много за българските граждани. Ще настояваме за продължаване на кохезионната политика, преразглеждане на идеята за Европа на две скорости, защита на българските работници и производители. Това са все теми, които трябва да поставим на масата по време на председателството и да защитим нашите интереси“, каза Нинова.

„От ГЕРБ се съгласиха. Поставихме и едно условие. България е парламентарна република и ние настояваме в парламента да се взимат всички решения. Не трябва да става както досега – правителството да си взима решения и да избягва дебатите в парламента. От ГЕРБ приеха това наше условие, разкри соцлидерът. Получих лично предложение от Бойко Борисов да стана председател на НС. Отказах. Ние се противопоставяме на ГЕРБ и не гоним постове. Ние няма да предадем нашите избиратели заради няколко поста. Ние ще бъдем алтернатива“, завърши Нинова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.