Общините предлагат България да е домакин на Осмата европейска среща на градовете и регионите

Прочетена: 24
Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов ръководи заседание на Управителния съвет на организацията. Една от основните точки е свързана с организирането на форуми на местните и регионални власти в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Водещо предложение е България да домакинства Осмата среща на върха градовете и регионите, което е най-голямото събитие на Комитета на регионите и е планирано за октомври 2018 г.
Кметът Даниел Панов препоръча на колегите си в УС на НСОРБ културните календари на общините за следващата година да бъдат планирани с подходящи събития, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС.
Друга идея е организирането на голяма изложба за многообразното културно-историческото богатство на България, която да бъде свързана с обявяването от ЕС, че 2018 е година на културното наследство.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *