Гласуваха първите средства за обследването на стадион „Пловдив“

Прочетена: 60

100 000 лева от бюджета на Пловдив ще бъдат дадени за обследване на стадион Пловдив. Това решиха общинските съветници по време на последната си сесия, след като приеха предложението на кмета Иван Тотев.

„Ще направим всичко, което трябва, за да може стадион „Пловдив“ да има акт 16, да се провеждат концерти, футболни срещи от „А“ републиканска група и състезания от национален мащаб“, обясни кметът на Пловдив Иван Тотев и припомни, че решението е резултат от големите дебати през 2015 г. Тогава Община Пловдив отдели 40 000 лева, с които сключи договор с Университета по архитектура, строителство и геодезия за обследване, което даде яснота за здравината на конструкцията, къде и как да се укрепи. Беше изготвен и проект, който  позволява помещенията под трибуните да бъдат дадени под наем на спортните клубове.

Съгласно направеното обследване козирката на стадиона трябва да бъде премахната. Същото се очаква да се случи и със зала „Чайка“ и трибуните около нея. На база на обследването предстои да се изготви технически проект за укрепване и възстановяване, както на залата, така и на стадиона, като има вероятност в проекта да се включи допълнително изграждане на VIP-зона.

„Желанието ни е да имаме един добър стадион, който да отговаря на съвременните стандарти, с модерно осветление, безопасен, с подходящи трибуни, със зали, които да бъдат отдавани по наем“, заключи кметът Иван Тотев.

През 2018 г. за проектирането ще бъдат отпуснати още 600 000 лв.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *