Майк Пенс изтъкна значението на военния съюз между Япония и САЩ

Прочетена: 25

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс днес отново изтъкна в Токио значението на военния съюз между Япония и САЩ за мира и сигурността с оглед ядрената заплаха, която представлява Северна Корея, предаде Франс прес, цитиран от БТА.
„Съюзът между САЩ и Япония е крайъгълен камък на мира и сигурността в Североизточна Азия“, заяви Пенс на среща с японския премиер Шиндзо Абе. „Сто процента сме с вас“, добави американският държавник и допълни, че САЩ винаги се стремят към мир, предаде Асошиейтед прес.
Шиндзо Абе призова да се намери мирно решение на севернокорейската криза. „Крайно важно е да бъдат положени дипломатически усилия и да се потърси мирно решение“, заяви Абе по време на разговора с Пенс. В същото време няма никакъв смисъл да се води диалог заради самата идея за диалог и е необходимо да се упражни натиск, добави той.
Пенс е на десетдневна обиколка в Азия.
Преди да пристигне в Япония, в Южна Корея американският президент заяви пред журналисти, че е приключила „ерата на стратегическото търпение на САЩ“ към ядрените амбиции на КНДР.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *