Първа среща на български министър на икономиката с директора на кабинета на генералния секретар на ОИСР

Прочетена: 15

Министърът на икономиката Теодор Седларски се срещна с г-жа Габриела Рамос – директор на кабинета на генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ в Париж днес. По време на срещата бяха обсъдени перспективите и възможностите на България за членство в световната организация.

От страна на министър Седларски беше препотвърдена твърдата воля на страната ни за присъединяване към организацията. От своя страна г-жа Рамос изрази готовност за пълно съдействие за придвижване на кандидатурата и сътрудничеството с българската страна за необходимите стъпки в присъединителния процес. На срещата беше подчертано, че през тази година България е приела план за действие за присъединяване към ОИСР. На срещата присъстваха още българският посланик във Френската Република г-н Ангел Чолаков, както и експерти от Министерството на икономиката и търговският представител на страната ни в Париж.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *