Вицепрезидентът Йотова: Бъдещето на европейския проект е в ръцете на младите хора

Прочетена: 22

„Бъдещето на европейския проект е в ръцете на младите хора“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на научна конференция в ПУ „Паисий Хилендарски“. Повече от три часа студенти и докторанти с голям интерес задаваха въпроси на вицепрезидента за успехите и предизвикателствата пред България през 10-годишнито членство на страната в ЕС. 

 

„Преди 60 години създателите на ЕС наричат този проект една голяма и красива идея, на общите ценности за укрепване на мира и свободата. Преминавайки от криза в криза, днес сме на път да загубим ценностите, които ни обединяват. В младите хора е надеждата да се борят и да променят Европа“, каза вицепрезидентът.

 

Според Илияна Йотова от тях се очаква да развиват европейския проект. Вицепрезидентът се обърна към студентите и докторантите с посланието да имат смелостта да говорят по теми като икономика, инвестиции, правосъдие, миграция.

 

По време на конференцията бяха обсъдени ключови теми като бежанската криза, сигурността на Европа, активната политика на България в ЕС.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *