Инж. Пирин Пенчев, АПИ: През 2017 г. са предвидени 27,5 млн. лв. за ремонти на пътища

Прочетена: 46

През 2017 г. са предвидени 27,5 млн. лв. за ремонти. Това каза председателят на АПИ инж. Пирин Пенчев по време на третата годишна конференция „Безопасна пътна инфраструктура“, организирана от Българска Браншова Асоциация „Пътна Безопасност“ и Българска Браншова Камара „Пътища“. В нея участват зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, комисар Бойко Рановски, началник на отдел “Пътна полиция” в Главна дирекция “Национална полиция”, д-р Николай Иванов, председател на ББАПБ и инж. Павел Диковски председател на УС на ББК „Пътища“.

По думите на инж. Пенчев най-много средства от парите за ремонти ще бъдат отделени за пътна маркировка – 15 млн. лв. Председателят на АПИ, посочи, че са нужни над 150 млн. лв. за ремонта и изграждане на мостовите съоръжения по пътната републиканска мрежа, защото те са в много лошо състояние, но поясни, че агенцията има средства за едва 13 от над 180 моста.

Повече по темата четете на страниците на вестник „Строител“.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *