Спас Попниколов: Здравните власти трябва да кажат как ВиК-Хасково да обезопаси тръбите, по които ще протича новата вода

Прочетена: 27

Здравните власти трябва да кажат как ВиК-Хасково да обезопаси тръбите, по които ще протича новата вода, с която ще се захранва градът. Това каза служебният регионален министър Спас Попниколов. Той обясни, че след спирането на помпените станции 1 и 2 са засегнати около 7 хил. души и завод за бира, който употребява над 27 хил. куб. вида. След спирането на помпена станция „Болярово” засегнати са около 3 хил. души. Попниколов беше категоричен, че подаването на вода към Хасково от други станции ще бъде направено съгласно предписанията“. „Водоноските действат в 12 пункта, надявам се опасност за населението да няма докато трае временното аварийно положение“, каза още регионалният министър. ВиК- Хасково и РЗИ-Хасково съвместно правят изследвания на проби от водата. При подготовката на годишния доклад за качеството на водата няма данни за замърсяване и не е уведомен министърът на регионалното развитие, подчерта Попниколов.
Лидерът на ПП „Воля“Веселин Марешки предложи да се създаде комисия, която да извърши проверка кой е виновен за създалата се ситуация с водата в Хасково и тя да продължи да действа, докато не бъдат установени виновните.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 21.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *