Огнян Герджиков: Допускам, че някои от кадровите промени, извършени от служебния кабинет, може да не са оправдани

Прочетена: 28

Допускам, че някои от кадровите промени, извършени от служебния кабинет, може да не са оправдани. Но всички министри са имали своите аргументи. Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков. Той обясни, че ако дължа извинение на уволнените от него областни управители, то е за мотивите, които е изразил устно некоректно. Герджиков е поканил Бойко Борисов на среща за търсене на решение на въпросите с „Газпром”. По отношение на кадровите промени, извършени от служебния здравен министър, Огнян Герджиков каза, че Илко Семерджиев е много активен и от служебното правителство не е разпъван чадър върху никого. Според него, разбирането му не е да бъдат уволнявани хора самоцелно. „Върху мен не е оказван натиск за уволнения или назначения в държавната администрация- нито от ляво,нито от дясно, нито от която и да е посока”, подчерта служебният премиер.
Той каза, че до края на месеца България може да кандидатства за две европейски агенции, които са били във Великобритания. „Шансовете на страната ни са малки. Идеята е да кандидатстваме съвместно с Румъния като седалището да се раздели между Русе и Букурещ. Така шансовете ни се увеличават. Ще проявим активност”, категоричен беше Герджиков.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 21.04.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.