Започна националната конференция на СДС

Прочетена: 698

С констатация на зам.-председателя в оставка на СДС Румен Христов за тежкото състояние на партията след парламентарните избори започна 22-ата Национална конференция на СДС. Регистрирани са 583 делегати в началото, съобщават от БТА.
При откриването Христов изрази надежда след днешния форум с общата мобилизация дясната формация да продължи напред.
Прочетено беше и обръщение на председателя на ЕНП Жозеф Дол. В него той посочва, че загубата на парламентарния вот на 2/3 от гласовете, получени през 2014 г., е голямо отстъпление, но тя може и да определи стратегията за бъдещето. Дол благодари на Лукарски за работата му и обещава подкрепа, но добавя, че само като обединение център-дясно има бъдеще.
Национална конференция ще избере ново ръководство, след като старото, начело с председателя Божидар Лукарски, подаде оставка след неуспешното представяне на Реформаторския блок на парламентарните избори. Лукарски отново е кандидат за поста, негов конкурент е Тодор Грозданов, номиниран от СДС Красно село и подкрепен от СДС София.
Членовете на партията ще гласуват и нов устав на организацията.
Конференцията ще завърши с приемането на декларация.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.05.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.