Министър Нанков: Ще работим за изграждане на нови язовири за питейно – битово водоснабдяване

Прочетена: 62

Ще работим за изграждане на нови язовири за питейно – битово водоснабдяване. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на първото заседание на парламентарната Комисия по регионалното развитие, благоустройството и местното самоуправление. На заседанието присъстваха и зам.- министрите Деница Николова и Малина Крумова. Министър Нанков посочи приоритетите на ведомството през следващия четири годишен мандат.

„В момента работим по три язовира със средства от заем от Световната банка. През 2017 г. ще приключи изграждането на яз. „Пловдивци“. Той е готов на 97% и престои завиряване. След две години ще сме завършили и язовир „Луда Яна“. Работим и по ремонта на стената на язовир „Студена“, допълни Нанков.

Деница Николова ще отговаря за ОП „Региони в растеж 2014 – 2020“, трансграничните програми, стратегическото планиране и регионалното развитие, държавната собственост. В ресорите на Малина Крумова влизат водната реформа, търговските дружества на МРРБ, Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, Дирекция „Технически правила и норми“.

„Приоритет ще бъде и пътната безопасност. Продължаваме с ремонтите на пътищата, мостовете и т.н. Ще създадем звено в Агенция „Пътна инфраструктура“ за пътна безопасност и сигурност. Ще работим по темата и с Камарата на строителите в България“, подчерта той.

В отговор на журналистически въпрос след заседанието на комисията той заяви, че очаква скоро да има трети заместник, който ще се занимава с устройствените въпроси и ДНСК. „Очаквам той да е с инженерен профил“, добави Нанков.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.05.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *