Откриха конференцията „Културата в подкрепа на социалното приобщаване, социалните иновации и междукултурния диалог“

Прочетена: 36

Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Европейския комитет на регионите Марку Маркула откриха конференция на тема „Културата в подкрепа на социалното приобщаване, социалните иновации и междукултурния диалог“, която събра над 40 местни и регионални политици от държавите — членки на ЕС. Събитието се организира от Европейския комитет на регионите (КР), асамблеята на представителите на местните и регионалните власти в ЕС. Лидери от други страни от ЕС ще си извлекат поуки от опита на София в областта на управлението на културните процеси, финансирането на културата чрез новаторски публично-частни партньорства и обновяването на пространства за културни прояви.
По-късно през деня членът на Европейския парламент Ева (Паунова) Майдел ще участва в дебат за потенциала на културата в цифровото общество и ролята на технологиите за културното и социалното приобщаване, със специален акцент върху създаването на възможности за заетост. Счита се, че секторите на културата и творчеството осигуряват над 80 000 работни места в България.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.05.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *