Направиха първа копка на строежа на новите къщи в Хитрино

Прочетена: 74

Първа копка за строежа на новите къщи на мястото на разрушените при взрива в Хитрино направиха днес на официална церемония премиерът Бойко Борисов, председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Николай Станков и кметът на с. Хитрино Нуридин Исмаил. Строежът на сградите ще бъде извършен безвъзмездно от Камарата на строителите. Проектите на новите къщи са съгласувани със собствениците им, издадени са и разрешителните за строеж. 

„Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България. Благодаря на КСБ за това, че са тук и се включиха веднага“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на събитието. В началото на церемонията по първа копка молитва отправи районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов. Присъстващите на церемонията бяха приветствани от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Той пожела успех на хората, които ще изградят домовете и на добър час на строителите.

Сред почетните гости на церемонията бяха и почетните председатели на КСБ инж. Симеон Пешов и инж. Светослав Глосов, изп. директор на Камарата инж. Иван Бойков, представители на Камарата и строителни фирми, които ще изграждат къщите,  кметът на Шумен Любомир Христов, областният управител на Област Шумен Стефан Желев, зам.областния управител Ширин Вели, арх. Борислав Игнатов – председател на УС на КАБ и други общественици.

„Ние сме тук днес, за да започнем изпълнението на ангажимент, който поехме в една студената декемврийска утрин“ Това каза председателят на УС на КСБ инж. Николай Станков преди символичната първа копка на един от домовете.

„Днешният ден бележи началото на същинското строителство. Тук са колегите, които обещаха да построят безвъзмездно и да подарят на пострадалите тези къщи. Сериозни компании, които държат на думата си и изпълняват поетите обещания. Поздравявам ги от името на Камарата на строителите в България. Ние от КСБ високо ценим проявения жест от тяхна страна. Чрез тях Камарата прави пример сред браншовите организации. Към края на годината пострадалите семейства ще получат готови своите домове“ , подчерта още той.

Повече по темата четете в следващия брой на в. „Строител“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.05.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *