Министър Нено Димов се срещна с представители на Световната банка

Прочетена: 23

Министър Нено Димов, среща в МОСВ

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и екип на МОСВ се срещнаха с представители на Световната банка. Основни теми на срещата бяха сътрудничеството в областта на водите, изменението на климата и качеството на въздуха, съобщиха от МОСВ. Представителите на Световна банка запознаха министъра с напредъка в работата на институцията по разработването на Националната стратегия за адаптация към изменението на климата и плана за действие към нея. Тя трябва да бъде готова през пролетта на следващата година.От международната институция представиха постигнатите резултати по разработването на Стратегия за финансиране и повишаване на ефективността на предоставяните услуги във ВиК сектора. Споразумението за разработването й е с МРРБ и се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Обсъдена беше и съвместната работа, свързана с качеството на въздуха, приоритет на Министерството на околната среда и водите.
Министър Димов подчерта значението на международната финансова институция по приоритетните за България въпроси в областта на водите и изменението на климата.
От изключителна важност в бъдещата работа на двете институции е фокусът върху макроикономическата страна на разработваните документи и политики. Целта е да се види финансовото изражение на мерките и ефектът им върху качеството на живот на хората. Така ще могат да се приложат тези, които ще допринесат за повишаване на благосъстоянието на населението. Министър Димов даде висока оценка на дългогодишното сътрудничество, помощта и подкрепата на Световната банка за подобряване на политиките в редица сектори, като посочи че новото ръководство на МОСВ ще продължи успешната работа с международната финансова институция.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.05.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.