Просветният министър не одобрява идеята за камери в класните стаи

Прочетена: 26

„Не мисля, че е необходимо във всяка класна стая да има камери и по този начин родителите да контролират учебния процес“. Това обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред „Дарик“, като така коментира и настояването на някои родителски организации да бъде следен учебния процес и последвалата реакция от страна на учителите за стачка, ако това се случи.

Той изрази притеснение от противопоставянето по темата между родители и учители и поясни, че предстои среща между представители на двете страни, на която ще се търси решение.

Вълчев говори и по темата с обещаното увеличение на заплатите на учителите. То ще стане факт от следващата учебна, от 1 септември.

„Една част от увеличението ще е за всички учители, но ще има и допълнително за учителите, които работят в отдалечени населени места, както и с уязвими в образователно отношение групи“, уточни просветният министър.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.05.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *