Предстоящи събития в страната за 18 юни

Прочетена: 32

София.
От 10.00 часа пред НДК ще се проведе официалното откриване на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! Трите активни лъча стартират по същото време: – пред театър София с колело – пред паметника на Съветската армия с ролери и скейт – пред метростанция НДК за надбягване с препятствия. Тази година се добавя още един лъч за кучета: – от 09.30 часа пред входа на Южен парк за Маратон с кучета.

***
София.
От 19.00 часа в парковото пространство на ОКИ Дом на културата „Искър“, до езерото в „Дружба“ 1 ще бъде открит проектът „Изкуство в контейнер“.

***
Асеновград.
От 10:30 часа в Градския парк ще се открие втория ден на Средновековен панаир – Асеновград 2017.

***
Велико Търново.
В 11.00 часа от площад „Цар Асен I“ във Велико Търново започва първата приключенска игра „Средновековни криминални загадки – Тайната на 9-те ключа“.

***
Велико Търново.
От 9.30 до 18.00 часа ще бъдат завършвани 3D рисунките в рамките на Фестивала за 3D улично изкуство.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа на сцената в района на Художествената галерия ще бъде закрит Фестивала за 3D улично изкуство – ще бъде изтеглена томболата и ще се проведе концерт с гости изпълнители – група Кову.

***
Велико Търново.
От 14.15 до 20.30 часа в ДКС „Васил Левски” ще се проведат финалните срещи от Турнира за Световната купа по хандбал “2nd Men’s Emerging Challenge Championship”.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа в ДКС „Васил Левски” ще е финала на Турнира за Световната купа по хандбал “2nd Men’s Emerging Challenge Championship”, ще се проведе награждаването.

***
Враца.
На втората неделя след Петдесетница Българската православна църква чества Всички български светии. По този повод в 09.00 часа в храм „Всички български светии“ на село Селановци, община Оряхово, негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в Младежкия дом на първия етаж, световният шампион по шах Анатолий Карпов ще открие клуб по шахмат.

***
Кърджали.
От 10.00 часа пред паметника на ген. Васил Делов, ВМРО ще открие 4-метров пилон, на който ще бъде издигнато българското националното знаме.

***
Пазарджик.
От 09.00 часа в пазарджишкия храм „Св. Богородица за деня на Всички български светии, негово преосвещенство Константийският епископ Яков ще отслужи Архиерейска света Литургия.

***
Пловдив.
В 09.00 часа Знеполският епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит ще отслужи архиерейска света Литургия в митрополитския храм „Св.вмчца Марина” в град Пловдив.
***
Свищов.
От 14.00 часа в Художествената галерия „Николай Павлович“ световният шампион по шахмат Анатолий Карпов ще проведе демонстративен шахматен сеанс на едновременна игра срещу няколко ученика от свищовските училища.

***
Смолян.
От 09.30 часа Площад „България“ – Амфитеатър „Музикален подарък за Смолян“ – концерт на Общински духов оркестър.

***
Смолян.
От 10.00 часа на площад „България“ ще се проведе велосипедно състезание за деца от 4 до 14 –годишна възраст, разделени по възрастови групи.

***
Смолян.
От 11.00 часа на площад „България“ започва концерта „Защо обичаме Смолян“ – концерт с участието на Младежка доброволческа организация „Чисти сърца“, Вокална група „Ро войс“, танцови формации „Зареница“ и „Най“ при НЧ „Христо Ботев-1871“, Детска вокална група „Приятели“ при Обединен детски комплекс – Смолян.

***
Смолян.
От 17.00 часа на пл. „Свобода” ще има концерт на Общински духов оркестър.

***
Стара Загора.
В 10.00 часа в секция №80, СУ „Максим Горки”, Стара Загора, областният управител Гергана Микова ще гласува на Местния референдум за бъдещето на квартал „Бедечка”.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Кукления театър ще се играе спектакълът за деца „Чук и Пук“.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще гласува на местния референдум в СУ „Васил Левски“, на ул.“Кольо Ганчев“ № 60.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в НЧ „Зора 1947“ ще се проведе инициативата „Хилендарецът – българщината не трябва да загине“.

***
Ямбол.
От 11.00 часа до Детския кът в Градския парк ще се проведе празник „Връзката е важна“, организиран от читалище „Умение-2003“.

***
Шумен.
От 10.00 часа на игрището на зала „Плиска“ ще се състои благотворителна футболна среща в подкрепа на 17-годишния Николай от Шумен.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *