Стара Загора решава на референдум бъдещето на парк „Бедечка“

Прочетена: 23

Стара Загора решава бъдещето на Парк „Бедечка на референдум. Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват на местния референдум в Стара Загора е 143 172. От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината. През 2017 година в община Стара Загора са навършили пълнолетие и за първи път след последните избори ще гласуват 374 избиратели – 189 мъже и 185 жени.
В изборния ден – 18 юни 2017 година, пълнолетие навършват 5 избиратели- 3 мъже и 2 жени. Четирима са столетниците гласоподаватели – един мъж и три жени.
Най-възрастният избирател е 103 годишен мъж. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.
Ще се гласува в 203 редовни и една специална избирателна секция – в диспансера.
На референдума ще се гласува в обичайните секции и по обичайната процедура, както на всички произвеждани досега избори.
Въпросът на местното допитване е: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“
Гласуването ще става в същите секции, където обичайно гласуват гражданите, както и при същите правила. Те ще се легитимират с лична карта пред секционната комисия, която ще установи по списъка дали имат право да гласуват. Гласоподавателите ще получат нужната бюлетина, с която ще влязат в тъмната стаичка, ще отбележат вота си, ще излязат и ще пуснат бюлетината. Всичко това трябва да става при запазване тайната на вота. Следва полагане на подпис и получаване на личната карта.
Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването на територията на общината.
Заявки за помощ в изборния ден могат да се правят на телефон: 042 614 614, или в сградата на Община Стара Загора, гише „Информация“, бул. „Цар Симеон Велики“ № 107.
Цялата необходима информация за референдума, както и Списък на заличените лица от избирателните списъци, е публикувана на официалната страница на Община Стара Загора – http://www.starazagora.bg/mesten-referendum

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *