ЧЕЗ Разпределение ще започне работата по 40 нови инвестиционни обекта в мрежата на Западна България на обща стойност 1.642 млн. лева

Прочетена: 19

ЧЕЗ Разпределение България стартира през юни 40 нови инвестиционни обекта в мрежата на Западна България на обща стойност 1.642 млн. лева. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. На територията на столицата ще бъдат вложени 619 хил. лева. Започва подмяна на кабел средно напрежение в жк. „Изток“. За проекта са заделени 150 хил. лева. Той ще подобри електрозахранването на районите „Слатина“ и „Изгрев“. Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа ниско напрежение в район „Кремиковци“. В проекта ЧЕЗ Разпределение ще вложи 85 хил. лева. Реконструкция ще се извърши и по въздушен електропровод във Връбница. Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа във Владая. В полагането на кабели средно напрежение в жк. „Иван Вазов“ ще бъдат вложени 84 хил. лева.
В плевенското село Карлуково стартира ремонт на мрежа ниско напрежение на стойност 350 хил. лева. В област Благоевград ще започне реализацията на проекти за 245 хил. лева. В Петрич ще бъде подменени над 1000 метра кабели 20 киловолта, в който ЧЕЗ Разпределение ще вложи 48 хил. лева.
Стартиращите през юни 40 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България, са част от рекордната по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г., възлизаща на 130 млн. лева.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *