Reuters: Британският министър за Брекзит на посещение в Брюксел, където ще отвори преговорите за излизане на Великобритания от ЕС

Прочетена: 66

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис отива в Брюксел, където ще отвори преговорите за излизането на Великобритания от ЕС, предава Reuters .Министър Дейвис заяви, че отива с послание, което гласи, че „няма никакво съмнение – напускаме Европейския съюз“. Дни след като френският президент Макрон заяви, че Великобритания все още може да избере да остане в съюза, министърът за Брекзит Дейвид Дейвис заяви, че няма възможност за отклонение от плана на премиера Тереза Мей за Брекзит.
„Отивам в Брюксел, за да отворя официалните преговори за напускането на Европейския съюз. Няма никакво съмнение – напускаме Европейския съюз“, заяви министър Дейвис.
„Излизането ни дава възможност да изградим ново светло бъдеще за Обединеното кралство, в което ще сме свободни да контролираме границите си, да прокарваме собствени закони, и да правим, каквото независимите суверенни държави правят“, каза Дейвид Дейвис.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *