В 12 ДКЦ в столичния квартал „Люлин“ се осъществяват цялостни дейности по въвеждане на мерки за енергийна ефективност

Прочетена: 35

В 12 ДКЦ в столичния квартал „Люлин“ се осъществяват цялостни дейности по въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Строителните дейности започнаха през май и очакваме да приключат преди крайния срок през есента. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности в здравното заведение. Извършва се подмяна на дограмата, на отоплителната инсталация, на осветителните тела в общите части, саниране на сградата. Поликлиниката не е преустановявала своята дейност. Средствата са отпуснати от Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници.
„Това е едно от най-добрите ни ДКЦ-та. Тук беше реализиран и първият проект по програма „Джесика“ за доставка на ново оборудване. Очакваме след приключване на този проект разходите за отопление да намалеят с 30-40%. 195 хил. лв. сме отпуснали за цялостен ремонт на покрива като процедурата за избор на изпълнител е пред приключване“, каза още Фандъкова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *