Министър Лиляна Павлова: Съвет „Общи въпроси“ одобри 18-месечната програма на Съвета на ЕС

Прочетена: 27

„Днес Съвет „Общи въпроси“ одобри с единодушие 18-месечната програма на Съвета на ЕС (1 юли 2017 г. – 31 декември 2018 г. на Триото председателства (Естония-България-Австрия)“. Това съобщи в профила си във Фейсбук министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 – Лиляна Павлова.
„Благодаря за конструктивното сътрудничество на партньорите ни от Естония и Австрия, както и на Генералния секретарият на Съвета за подкрепата и приноса за програмата. Основните приоритети на програмата са „Съюз за работни места, растеж и конкурентоспособност“, „Съюз, който оправомощава и защитава всички свои граждани“, „Към Енергиен съюз с насочена към бъдещето политика в областта на климата“, „Съюз на свобода, сигурност и правосъдие“, „Съюзът като мощен фактор на световната сцена“.
Предстои на 23 юни 2017 г. в рамките на Европейския съвет програмата да бъде представена от министър-председателите на трите държави“, казва се още в съобщението на Павлова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.