Мария Габриел: Мисията ми ще е насърчаване и улесняване на единния цифров пазар (на живо)

Прочетена: 29

Мисията ми ще е насърчаване и улесняване на единния цифров пазар. Това ще го направим работейки в екип. Трябва да допринесем хората да използват цифровите технологии. Досега е свършена доста работа, но ни остава още много като защита на авторските права, киберсигурността и т.н. Това заяви по време на своето изслушване кандидатът ни за еврокомисар Мария Габриел. Тя беше номинирана от председателя на Европейската комисия за комисар с ресор цифрова икономика и цифрово общество.

„Нито един отрасъл не може да мине без цифровите технологии. Ще работя в диалог. Ключовата дума ще е приоритет т.е. ще стартирам нови предложения, но ще работя и по старите. Пред нас предстои една революция и ще има много въпроси при цифровизацията. Моята програма е основана на прилагането на мерките приети през 2015 г.“, каза тя.

„Ще се стремя да предам социално значение на всички политики. Ще предложа нови инициативи в сферата на киберсигурността. Ще работя за конкурентоспособността на ЕС в сектора.“, подчерта Габриел.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *