Ердоган ще наказва враговете си

Прочетена: 15

В нощта, в която Турция отбеляза 1 година от опита за преврат, се върна темата за смъртното наказание в страната. Пред хиляди събрали се хора турският президент Ердоган заяви, че смъртното наказание може да бъде възстановено заради участниците в опита за преврат.

Връщането на тази крайна наказателна мярка би означавало, че Турция няма да стане член на Европейския съюз, посочи Ройтерс. Агенцията припомни, че правозащитни организации и някои западни правителства твърдят, че Ердоган използва въведеното след опита за преврат извънредно положение, за да премахне опозиционни фигури, сред които правозащитници, прокюрдски политици и журналисти.

Парламентът може да одобри наказанието. В емоционална реч пред парламента, Ердоган обеща да накаже враговете си. Той се обяви и за специално облекло на заподозрените участници в преврата. Според него в затворите те трябва да носят дрехи като в Гуантанамо. Думите му са в отговор на провокацията на един заподозрян, който тази седмица се яви в съда с тениска с надпис „герой“.

„Бъдете сигурни, че предателите на Турция няма да останат безнаказани. Тази нация винаги е ценяла хората, които ѝ служат и никога не се е колебала да накаже предателите. Споменът за хората, които загинаха винаги ще бъде в сърцата ни. Но от друга страна, предателите винаги ще бъдат мразени.:, коментира Реджеп Тайип Ердоган.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.07.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *