НАП публикува наръчник за корпоративните данъци

Прочетена: 24

Националната агенция за приходите (НАП) публикува наръчник по корпоративно подоходно облагане за 2017 г. Документът е достъпен на интернет страницата на приходното ведомство. Целта е да бъдат улеснени фирмите, както и служителите на НАП при прилагането на действащото данъчно законодателство, уточняват от институцията.

В Наръчника са отразени промените в Закона за корпоративно подоходно облагане (ЗКПО) за 2017 г., като документът е допълнен с актуална данъчна практика. Извършена е и актуализация в съответствие с направени промени в други нормативни актове, имащи отношение към прилагането на ЗКПО.

Документът разглежда процедурите по определяне на данъчния финансов резултат, пренасянето на данъчни загуби, декларирането и внасянето на корпоративния данък, преотстъпването и освобождаването от облагане с корпоративен данък, преобразуването на дружества, данък върху разходите, данък върху хазартната дейност, данък върху приходите на бюджетни предприятия и др. Наръчникът е насочен към всички клиенти на НАП, които искат да се запознаят със същността, полето на действие и особеностите при прилагането на ЗКПО.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.07.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *