Брекзит може да предизвика масова отмяна на полети от Великобритания през 2019

Прочетена: 27

Авиокомпании ще анулират продадени билети за полети от Великобритания за Европа, ако правителството на Обединеното кралство не успее да договори с Брюксел излизането от ЕС, съобщава в. „Сънди таймс“.

Предупреждението за възможна отмяна на полети ще бъде напечатано на билетите за 2019, които ще са в продажба от март догодина. „Ще отменяме полети. Ще отменяме пътувания на хора за празниците през лятото на 2019″, заяви ръководителят на ирланската авиокомпания Ryanair Майкъл О“Лири.

Според осведомени източници, засега британското правителство не успява да се споразумее с ЕС, така че договорът за открито небе, действащ в рамките на ЕС, да остане в сила. Решението за излизане от ЕС беше взето от британците на референдум на 23 юни 2016. На 29 март Великобритания официално задейства процеса на излизане от общността като предаде на председателя на Европейския съвет Доналд Туск уведомително писмо. Съгласно правилата в член 50 на Лисабонския договор за излизане от ЕС, Великобритания трябва да напусне състава на обединението до 29 март 2019 – точно 2 години след активирането на процеса по напускане.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.07.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *