Светини от Русия и Атон идват в Пловдив

Прочетена: 10

Част от покрова и одеждите на Света Богородица идват от Русия по случай храмовия празник на църквата „Света Марина“ в Пловдив. В митрополията в града ще бъде донесено и копие на иконата Света Богородица Всецарица от Света гора, предава БНР.

Светините ще бъдат посрещнати в пловдивския храм „Свето Успение Богородично“ и ще бъдат пренесени с литийно шествие до Света Марина. Пловдивският митрополит Николай заяви:

Ние ще имаме радостта да посрещнем една много благодатна икона от Света гора – Света Богородица Всецарица Пантанаса, която се намира във Ватопедския манастир и която лекува от рак. Затова имаме щастието да получим чудотворно благодатно копие, осветено именно там, на Света гора, във Ватопедския манастир. Светогорски монаси ще ни я донесат и един достоен българин ще я пренесе и поднесе в дар на Българската митрополия в митрополитския храм „Света Марина“.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.07.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *