Стачки и протести в Гърция, след като позволиха на магазините да работят и в неделя

Прочетена: 22

От днес е позволено на магазините в Гърция да работят и в неделя, по избор на собствениците. Много от търговските обекти отвориха днес за клиенти, за да увеличат оборота от туристи, които пазаруват в дните на сезонното намаление, съобщава БНР.

В същото време 24-часова стачка обяви синдикатът на търговските работници. Провеждат се протестни демонстрации, предимно на собственици и служители в малките магазини, които нямат средства да заплатят извънреден труд на работещите. „По този начин големите вериги ни взимат клиентите“, коментират протестиращите. Други служители се оплакват пред синдикатите, че когато работят в неделя не само не им се заплаща, но и не получават друг почивен ден.

Поради високата безработица работодателите в търговията все повече наемат служители на половин работен ден и често без осигуровки. В туристическите райони всички магазини работят и в неделя.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.07.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *