15% увеличение на заплатите на учителите от септември

Прочетена: 20

Обещанието за 15 процента увеличение на заплатите на всички учители от първи септември ще бъде спазено. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев. Той допълни, че увеличението догодина ще бъде диференцирано на база на промени в критериите:

Всъщност обещанието е за двойно увеличение на заплатите на учителите в четиригодишен период. Това е първото увеличение, което е заявка, че ще бъде изпълнено другото обещание. Ще предложим на отраслов съвет анекс в колективния трудов договор, с който това нещо да бъде направено. За следващата година се надяваме да имаме възможност със законови промени да направим диференцирано увеличение на възнагражденията. Всъщност това двойно увеличение ще бъде средно. Една част от учителите ще получат малко повече.

На 15 септемвривсички първокласници ще имат буквари на чина си, обеща Вълчев. По-времеемка е процедурата за одобряването на нови учебници за II и VI клас, както и за учебниците по чужди езици за VIII клас.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.07.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.