31 компании получиха финансиране по ОПИК

Прочетена: 344


Още 31 български компании ще получат европейско финансиране за внедряване на иновации в своята дейност. Те получиха от Министерството на икономиката договорите на обща стойност 11,4 млн. лв. , сключени по процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“. Най-големият договор е на стойност 391 хил.лв.Ивелина Пенева, директорът на главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерство на икономиката, връчи договорите, сключени по процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“.

„Кандидатите, подали проектни предложения, бяха оценявани от оценителна комисия на база предварително обявени критерии. Те включват оценка както на иновативната идея, която се предлага да бъде разработена от екипа, така и на капацитета на екипа, както и на приоритетите, които ние даваме по програмата”, обясни Ивелина Пенева, директор на дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в МИ. Тя добави, че стартиращите проекти са от четири области на стратегията на Министерство на икономиката за интелигентна специализация – информационни технологии, мехатроника и чисти технологии, биотехнологии за здравословен живот, както и креативни и рекреативни индустрии.

Ивелина Пенева посочи още, че министерството предвижда по програма „Иновации и конкурентоспособност” да има ваучерна схема в подкрепа на малките и средни предприятия, като в момента тече работа по разработването на схемата. „Това ще бъдат ваучери, които фирмите ще могат да ползват за информационно-комуникационни технологични услуги за техните нужди”, обясни тя.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.08.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.